x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spioni, terorişti şi armament pe ruta Venezuela-Siria-Iran

Spioni, terorişti şi armament pe ruta Venezuela-Siria-Iran

16 Sep 2010   •   00:00

O cursă aeriană care făcea legătura între Venezuela, Siria şi Iran a fost suspendată pe fondul acuzaţiilor că transporta în principal spioni, terorişti şi armament, informează site-ul postului Fox News.
"Ne pare rău, dar nu mai efectuăm curse spre Teheran şi nu ştiu când vor fi reluate. Exista un zbor care decola de la Caracas marţea, dar a fost suspendat", afirmă Jenny Gil Romero, un oficial din cadrul companiei venezuelene Conviasa.
Oficiali din cadrul CIA şi din Israel au dezvăluit că, deşi părea o cursă comercială normală, zborul IR744, operat împreună cu Iran Air, era unul exclusivist, nimeni neputând cumpăra bilete fără aprobarea Venezuelei sau Iranului. Analiştii suspectează că avioanele transportau spioni, terorişti, armament, posibil chiar materiale radioactive, membri ai grupărilor Hamas şi Hezbollah.
Spre deosebire de celelalte curse de pasageri, rezervările pentru acest avion erau redirecţionate spre un număr de telefon argentinian, în loc de biroul companiei Conviasa.
Ambasadorul Venezuelei în SUA respingea acum două săptămâni criticile Departamentului de Stat american în legătură cu aceste zboruri. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe