x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O pacientă ar fi oprit de două ori ventilatorul colegei de salon pentru că sunetul o enerva. A fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor

O pacientă ar fi oprit de două ori ventilatorul colegei de salon pentru că sunetul o enerva. A fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor

de Razvan Voiculescu    |    02 Dec 2022   •   11:23
O pacientă ar fi oprit de două ori ventilatorul colegei de salon pentru că sunetul o enerva. A fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor
Sursa foto: Hepta

O femeie de 72 de ani din Germania a fost arestată după ce ar fi oprit de două ori ventilatorul unei colege de cameră din spital, deoarece era enervată de sunetul pe care aparatul de oxigen îl scotea.

Incidentul a avut loc marți seara într-un spital din orașul Mannheim din sud-vestul Germaniei, potrivit Guardian.

Femeia a fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor.

Poliția și procurorii au spus că suspecta ar fi oprit ventilatorul unei femei și apoi, în ciuda faptului că personalul i-a spus că aparatul este vital pentru pacient, l-a oprit din nou mai târziu în aceeași seară.

Un comunicat de presă comun publicat de parchetul din Mannheim și poliția din Mannheim a susținut că femeia a oprit ventilatorul înainte de ora 20:00 după ce „s-a simțit deranjată de zgomotul provenit de la dispozitivul de oxigen”.

„Deși suspecta a fost informată de personalul spitalului că furnizarea de oxigen era o măsură vitală, se spune că a oprit din nou dispozitivul în jurul orei 21.00”, se arată în comunicat.

Pacienta în vârstă de 79 de ani a trebuit să fie resuscitată, au spus autoritățile, și, deși viața ei nu era în pericol, ea a avut totuși nevoie de terapie intensivă.

Suspecta a fost dusă în fața unui judecător miercuri și ulterior condusă la închisoare. Investigațiile sunt în derulare.

×
Subiecte în articol: Mannheim ventilator resuscitare