x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de catastrofă într-un judeţ din Croaţia, din cauza inundaţiilor. MAE a emis o atenţionare de călătorie (VIDEO)

Stare de catastrofă într-un judeţ din Croaţia, din cauza inundaţiilor. MAE a emis o atenţionare de călătorie (VIDEO)

22 Mai 2014   •   14:43
Stare de catastrofă într-un judeţ din Croaţia, din cauza inundaţiilor. MAE a  emis o atenţionare de călătorie (VIDEO)

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Croaţiei că zonele de centru şi est sunt afectate de puternice inundaţii din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimele zile.

Cele mai grave situaţii se înregistrează în zona de nord a graniţei Croaţiei cu Bosnia-Herţegovina, pe cursul râului Sava în judeţele Sisak-Moslavina, Slavonski Brod-Posavina şi Vukovar-Srijem, precizează MAE într-un comunicat, citat de Agerpres.

În judeţul Vukovar-Srijem Guvernul croat a decretat stare de catastrofă. Totodată, au fost închise punctele de trecere a frontierei Croaţia-Bosnia-Herţegovina de la Hrvatska Dubica, Slavonski Samac, Orasje, Zupanja şi Gunja.

Pe autostrada A1 (Zagreb - Bosiljevo , Sveti Rok - Bozici, tunelurile Gric şi Sveti Rok) viteza este restricţionată, iar pe autostrada A6 Zagreb - Rijeka prin tunelul Tuhobic se circulă pe ambele sensuri doar pe unul dintre tuburile tunelurilor.

Se aşteaptă ca traficul să se intensifice la punctele de trecere a frontierei Bregana (Croaţia-Slovenia), Pasjak (Croaţia-Slovenia) şi Bajakovo (Croaţia-Serbia).

Punctul de trecere a frontierei Ilok (Croaţia-Serbia) este închis până la 10 iunie din cauza lucrărilor de reabilitare.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Croaţia să evite zonele menţionate şi să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

×