x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Starea lui Ariel Sharon este "disperată", spun medicii

Starea lui Ariel Sharon este "disperată", spun medicii

09 Ian 2014   •   18:07
Starea lui Ariel Sharon este "disperată", spun medicii

Starea fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, s-a înrăutăţit în ultimele ore şi este considerată a fi "disperată", a indicat joi spitalul unde este tratat.

Starea lui Sharon, în vârstă de 85 de ani şi aflat în comă de la 4 ianuarie 2006, după un grav atac cerebral, a înregistrat o deteriorare semnificativă de la 1 ianuarie.

"Pe parcursul ultimelor ore a avut loc o înrăutăţire a stării fostului prim-ministru. Starea sa este considerată a fi disperată şi familia sa se află în permanenţă lângă el", se arată într-un comunicat al spitalului Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv.

Postul de radio militar a indicat că lui Sharon "i-au mai rămas de trăit câteva zile, dacă nu chiar câteva ore".

Ariel Sharon va rămâne în istorie ca artizanul invaziei din 1982 în Liban, în timp ce era ministru al apărării, dar şi ca şef al guvernului israelian care a evacuat trupele şi pe coloniştii din Fâşia Gaza în 2005.

O comisie de anchetă oficială s-a pronunţat pentru responsabilitatea lui Sharon pentru că n-a prevenit şi n-a împiedicat masacrele din taberele de refugiaţi palestinieni Sabra şi Shatila din Beirut din septembrie 1982, comise de o miliţie creştină aliată Israelului.

El a fost nevoit să demisioneze, ceea ce nu l-a împiedicat să devină prim-ministru în 2001, post în care a fost reales în 2003.

×
Subiecte în articol: ariel sharon