x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe  Statele Unite vor contribui la evitarea agravării crizei climatice şi vor reduce poluarea

 Statele Unite vor contribui la evitarea agravării crizei climatice şi vor reduce poluarea

11 Noi 2022   •   22:40
 Statele Unite vor contribui la evitarea agravării crizei climatice şi vor reduce poluarea

Statele Unite intenţionează să contribuie la evitarea înrăutăţirii crizei climatice, a declarat vineri preşedintele Joseph Biden, la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), subliniind că vrea reducerea considerabilă a emisiilor poluante.

"Nu ignorăm semnalele care deja există. Sunt atât de multe dezastre, criza climatică afectează cel mai dur ţările şi comunităţile care au cele mai puţine resurse pentru a reacţiona şi a-şi reveni", a declarat Biden, potrivit cotidianului The Washington Post, la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

"Guvernul Statelor Unite alocă fonduri exact în sectoarele unde este nevoie", a continuat Biden, subliniind că Legea privind Reducerea Inflaţiei are rolul de "schimbare a paradigmei", inclusiv în sensul reducerii poluării.

"Demonstrăm că o politică bună în domeniul mediului este şi o politică economică bună. O bază puternică pentru creştere economică durabilă, integrantă, pentru creştere economică rezilientă stimulează progresele în sectorul privat şi în întreaga lume", a subliniat Biden, potrivit cotidianului The Independent.

"Iar suma acţiunilor Administraţiei mele plasează Statele Unite pe direcţia îndeplinirii obiectivului Acordului de la Paris, adică reducerea emisiilor poluante cu 50-52% până în 2030, în raport cu nivelul din 2005", a insistat Biden.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua unu clima