x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Brunei renunță la introducerea pedepsei cu moartea în cazul homosexualității

Statul Brunei renunță la introducerea pedepsei cu moartea în cazul homosexualității

06 Mai 2019   •   12:22
Statul Brunei renunță la introducerea pedepsei cu moartea în cazul homosexualității

Statul Brunei a renunțat la aplicarea legilor introduse luna trecută, care prevedeau pedeapsa cu moartea în cazul homosexualității și adulterului, potrivit BBC. Legile au stârnit reacții de la celebrități precum George Clooney și Elton John.

Sultanul Hassanal Bolkiah a extins, duminică, un moratoriu asupra pedepsei cu moartea pentru a acoperi noua legislație. Regândirea legislației vine în contextul criticilor apărute la nivel mondial.

Într-un răspuns rar la adresa criticilor, sultanul a afirmat că pedeapsa cu moartea nu va fi impusă în implementarea Codului Penal Syariah.

În cadrul discursului, sultanul a afirmat că este la curent cu faptul că au fost „multe întrebări și concepții greșite” legate de implementarea legislației. „Cu toate acestea, considerăm că, odată ce acestea au fost eliminate, meritul legii va fi evident”, a mai spus sultanul în cadrul discursului.

Înainte să se ia în considerare pedeapsa cu moartea în cazul homosexualității, aceasta era deja ilegală în Brunei și pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

×