x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Islamic se retrage dintr-o importantă localitate din Irak

Statul Islamic se retrage dintr-o importantă localitate din Irak

13 Mar 2016   •   15:03
Statul Islamic se retrage dintr-o importantă localitate din Irak

Jihadiştii grupării Statul Islamic (SI) s-au retras duminică din localitatea irakiană Routba, situată în vasta provincie occidentală Al-Anbar, au indicat primarul local şi un general al armatei Irakului, relatează AFP.

''Daesh s-a retras complet din Routba şi s-a îndreptat către Al-Qaim'', a precizat pentru AFP un general al armatei irakiene, referindu-se la bastionul jihadist situat la frontiera cu Siria, în nordul provinciei Al-Anbar.

Oamenii SI ''au început să iasă din Routba noaptea trecută şi şi-au încheiat retragerea în cursul dimineţii de duminică'', a declarat ofiţerul irakian de rang înalt sub acoperirea anonimatului. ''Routba este acum eliberată de sub Daesh'', a adăugat el.

Eliberarea Routba a fost confirmată de către Imad Ahmed, primarul localităţii, situată la 390 km vest de Bagdad. Retragerea jihadiştilor reprezintă pierderea de viteză de către SI în provincia Al-Anbar, care s-a concretizat anul trecut în pierderea oraşului Ramadi, centrul administrativ al provinciei.

Forţele de securitate irakiene i-au alungat pe jihadişti din Ramadi în 2015 şi au preluat controlul total asupra oraşului luna trecută. De atunci, ele continuă să securizeze zonele care se află la est de Ramadi, în scopul de a izola bastionul jihadist Falloujah, situat la numai 50 km de Bagdad.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: irak statul islamic routba daesh eliberare