x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STITILE ZILEI

STITILE ZILEI

21 Noi 2004   •   00:00

22 NOIEMBRIE 2004

Avere - Yasser Arafat miliardar in dolari

Nici mai mult nici mai putin de 1,5 miliarde de dolari. La atat se ridica averea defunctului lider palestinian Yasser Arafat. Cat despre cauzele decesului fostului lider palestinian, sunt sanse ca acestea sa fie date publicitatii astazi. Nepotul lui Arafat, sosit ieri la Paris, va cere dosarul medical al lui Arafat clinicii franceze unde acesta a fost internat si unde a murit la 11 noiembrie.

Final fericit - Ostatica poloneza eliberata

Despre poloneza Teresa Borcz Khalifa, luata ostatica la sfarsitul lunii trecute in Irak, se credea ca a fost ucisa. Presa internationala a si transmis recent ca trupul sau neinsufletit a fost gasit mutilat la Fallujah. Insa, vineri, Teresa a fost eliberata. Nu au fost oferite detalii despre operatiunea de eliberare a polonezei, care s-a multumit sa declare presei ca traieste "un moment de bucurie" si ca a fost tratata respectuos de catre cei care au tinut-o ostatica timp de trei saptamani. Teresa are 54 de ani si traieste de 30 in Irak.

Bataios - Bush, salvatorul de bodyguarzi

Presedintele american George W. Bush s-a enervat rau in Chile, la reuniunea Cooperarii Economice Asia-Pacific. Chiar dupa ce Bush si sotia sa, Laura, au facut fotografii alaturi de gazda summit-ului, presedintele chilian Ricardo Lagos, liderul SUA a avut parte de un moment extrem de neplacut. Agentii chilieni de securitate nu l-au lasat in cladirea in care a intrat Bush si pe agentul de paza al acestuia. Presedintele SUA, nedespartit de bodyguarzii sai, s-a vazut astfel nevoit sa se intoarca din drum si, pur si simplu, sa-si smulga agentul dintre garzile chiliene.

Transnistria - Smirnov vrea sa-si faca dreptate

Liderul transnistrean, Igor Smirnov, a declarat, in timpul unei intrevederi cu participantii transnistreni la razboiul din 1992, ca Tiraspolul va construi "un stat independent si suveran", transmite Mediafax. "Autoritatile de la Chisinau nu sunt preocupate de problemele poporului transnistrean, ci doar de proprietatile din regiune", a spus Smirnov. Ministrul de Externe de la Tiraspol, Valeri Litkai, a fost mai explicit: "In Republica Moldova nu exista forte cu care s-ar putea negocia". Litkai crede ca negocierile ar putea ramane suspendate multe vreme de-acum incolo.
×
Subiecte în articol: externe