x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA anunţă un test reuşit al sistemului THAAD

SUA anunţă un test reuşit al sistemului THAAD

11 Iul 2017   •   15:22
SUA anunţă un test reuşit al sistemului THAAD
Sursa foto: Ben Listerman/Missile Defense Agency

Statele Unite ale Americii au anunţat marţi că au efectuat cu succes un test al sistemului de apărare antirachetă THAAD, informează Reuters. 

Testul are loc la scurt timp după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală despre care unii experţi afirmă că ar putea atinge teritoriul american. 

Facilitatea THAAD (apărare zonală finală la mare altitudine) de lângă Kodiak, din statul Alaska, a interceptat o rachetă balistică lansată din nordul arhipelagului Hawaii, a precizat într-un comunicat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA). 

Deşi este vorba de un test care era planificat de mai multe luni, importanţa sa a crescut după cel efectuat la 4 iulie de Phenian, notează Reuters. 

"Această demonstraţie a succesului THAAD în faţa unei ameninţări de rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune întăreşte capacitatea defensivă a SUA împotriva ameninţării în creştere din partea Coreii de Nord şi a altor ţări de pe glob şi contribuie în general la arhitectura de descurajare strategică", conform comunicatului MDA. 

Oficiali americani au indicat că este vorba de primul test al capacităţii de apărare a unui sistem THAAD în faţa unui atac simulat cu rachetă balistică intermerdiară. 

Pentru apărarea împotriva rachetelor balistice intercontinentale, armata americană se bazează pe un alt sistem, GMD (Ground-based Defence Midcourse), instalat în Alaska şi California.AGERPRES

×
Subiecte în articol: thaad