x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA ar putea renunta la ancheta privind ingerinta Rusiei

SUA ar putea renunta la ancheta privind ingerinta Rusiei

21 Mai 2018   •   08:52
SUA ar putea renunta la ancheta privind ingerinta Rusiei

Rudy Giuliani, avvocatul presedintelui SUA, afirma ca ancheta privind posibila coliziune dintre Rusia si echipa de campania a lui Donald Trump ar putea fi inchisa incepand cu 1 septembrie.

 


Citandu-l pe fostul primar al New Yorkului, Fox News precizeaza ca procurorul special Robert Mueller a subliniat ca investigatia va fi oprita cu conditia ca presedintele sa fie interogat la mijlocul lunii iulie. Giuliani a adaugat ca ancheta se va opri inaintea alegerilor pentru Congresul SUA, pentru a nu afecta sansele republicanilor.

 

“Nu cred ca va doriti o repetare a alegerilor din 2016, cu publicarea unor rapoarte contradictorii, in conditiile in care nu se stie cum este afectat scrutinul”, a apreciat GIuliani citat, de aceasta data, de Times. Potrivit fostului director al FBI, James Comey – concediat de Trump anul trecut –, institutia pe care a condus-o a redeschis ancheta vizand folosirea abuziva a e-mailurilor private ale lui Hillary Clinton, cu 11 zile inainte de votul prezidential de acum doi ani, ceea ce ar fi putut inclina balanta in favoarea contracanditatului ei.

Trump, care a catalogat in repetate randuri ancheta lui Mueller spre “o vanatoare de vrajitoare”, o considera drept o pata pe mandatul sau prezidential si vrea ca totul sa se termine cat mai repede. Fotul sau sef de campaniei, Paul Manafort, primul sau consilier pe probleme de securitate nationala, Michael Flynn, dar si mai multi asistenti de campanie au intrat in colimatorul procurorului special, fie pledandu-si vinovatia, fie incheind un acord sau aparandu-i cauz in fata instantelor de judecata.

Dar la un an de la deschiderea cercetarilor, marile intrebari raman fara raspuns: echipa lui Trump s-a aliat Kremlinului pentru a falsifica alegerile din 2016? Ce stia presedintele si cand a aflat? Justitia, a fost obstructionata? Un presedinte in exercitiu poate fi inculpat?

 

×