x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au suspendat un ajutor militar de 3,5 milioane de dolari destinat Thailandei

SUA au suspendat un ajutor militar de 3,5 milioane de dolari destinat Thailandei

24 Mai 2014   •   00:21
SUA au suspendat un ajutor militar de 3,5 milioane de dolari destinat Thailandei

Statele Unite au suspendat vineri un ajutor militar de 3,5 milioane de dolari destinat Thailandei după lovitura de stat militară ce a avut loc joi în această ţară. Statele Unite examinează în prezent ce vor face cu restul ajutorului către Bangkok, care s-a ridicat în total la 10,5 milioane dolari în 2013, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Marie Harf, citată de AFP.

"Am suspendat deja aproximativ 3,5 milioane de dolari, ajutor destinat armatei thailandeze", a declarat Marie Harf. 'În prezent, revizuim toate programele noastre pentru a vedea dacă vom suspenda şi alte părţi ale ajutorului nostru', a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt a subliniat de asemenea că Washingtonul examinează în detaliu utilizarea ajutoarelor sale plătite unor organizaţii internaţionale, cum ar fi ASEAN, pentru a vedea exact cât de mulţi bani primeşte Thailanda prin intermediul lor. În virtutea legislaţiei lor, Statele Unite sunt obligate să suspende ajutorul pentru ţările unde guvernul a fost răsturnat prin lovitură de stat.

Secretarul de stat american John Kerry a condamnat vehement joi lovitura de stat militară din Thailanda, estimând că nu există nicio justificare pentru această acţiune şi cerând 'restabilirea imediată a unui guvern civil'. Armata thailandeză a luat joi puterea şi a suspendat majoritatea libertăţilor individuale după şapte luni de criză politică şi manifestaţii.

×