x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cer Uniunii Europene să adopte sancțiuni împotriva programului balistic iranian

SUA cer Uniunii Europene să adopte sancțiuni împotriva programului balistic iranian

03 Dec 2018   •   20:57
SUA cer Uniunii Europene să adopte sancțiuni împotriva programului balistic iranian

Statele Unite ale Americii au cerut Uniunii Europene să adopte sancțiuni împotriva programului iranian de rachete balistice. Acesta reprezintă „o amenințare gravă și în creștere” conform Washingtonului, relatează Agerpres.

Washingtonul a denunțat un nou test efectuat de Iran cu o „rachetă balistică cu rază medie de acțiune capabilă să transporte mai multe focoase și să lovească unele regiuni din Europa și Orientul Mijlociu”, potrivit secretarului de stat american, Mike Popeo. Acesta a afirmat că testul „încalcă rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU.

„Guvernul iranian afirmă că testele cu rachete sunt pur defensive”, dar „acesta nu este defensiv” a declarat Brian Hook, reprezentantul special al Departamentului de Stat american pentru Iran.

„Aceasta este o ameninţare gravă şi în creştere şi ne-am dori să vedem Uniunea Europeană adoptând sancţiuni care vizează programul balistic al Iranului” a adăugat Popeo.

Statele europene au denunţat retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, semnat în 2015, şi şi-au exprimat intenţia de a-l păstra, deşi ele denunţă atitudinea Teheranului în alte dosare.

×
Subiecte în articol: sua ue iran rachete balistice