x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA condamnă "incredibilul act de agresiune" al Rusiei împotriva Ucrainei

SUA condamnă "incredibilul act de agresiune" al Rusiei împotriva Ucrainei

de Agerpres    |    02 Mar 2014   •   17:26
SUA condamnă "incredibilul act de agresiune" al Rusiei împotriva Ucrainei

Secretarul american de stat, John Kerry, a condamnat "incredibilul act de agresiune" al Rusiei la adresa Ucrainei şi a atras atenţia Moscovei în legătură cu "repercusiunile foarte serioase" ale acestei acţiuni, inclusiv posibile sancţiuni care "vor izola economic" Rusia, transmit agenţiile Reuters şi AFP.

"Nu se poate accepta în secolul XXI ca, printr-un comportament de tipul celui din secolul al XIX-lea, să fie invadată o altă ţară prin invocarea unui pretext complet inventat", a declarat Kerry duminică, la postul de televiziune NBC. El a avertizat că statele din G8, împreună cu alte state occidentale, sunt pregătite să izoleze Rusia dacă aceasta va continua "incredibilul act de agresiune" împotriva Ucrainei.
Preşedintele Vladimir Putin "ar putea să nu mai aibă (un summit) G8 la Soci, ar putea chiar să nu mai fie în G8 dacă continuă", a adăugat şeful diplomaţiei americane. "Ţările din G8 şi alte câteva sunt pregătite să meargă până la capăt pentru a izola Rusia după această invazie" în Crimeea, a insistat el.

Marea Britanie şi Franţa au urmat duminică decizia Statelor Unite şi au hotărât să-şi suspende participarea la reuniunile pregătitoare ale summitului G8, programat să se desfăşoare în luna iunie în staţiunea rusă Soci, pentru a protesta astfel faţă de incursiunile militare ruse în Crimeea.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlin-ului, a declarat că "nu are niciun comentariu în prezent" în legătură cu afirmaţiile oficialului de la Washington.

×
Subiecte în articol: criza ucraina