x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA, în căutarea “miliardelor de dolari” pe care i-ar fi ascuns Putin în Elveţia

SUA, în căutarea “miliardelor de dolari” pe care i-ar fi ascuns Putin în Elveţia

22 Apr 2014   •   14:23
SUA, în căutarea “miliardelor de dolari” pe care i-ar fi ascuns Putin în Elveţia

“Este, în mod evident, o gogoaşă, şi încă una d-aia absurdă”. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a reacţionat astfel duminică luând în derâdere ameninţarea invocată de cotidianul britanic The Times, cu impunerea unor sancţiuni americane la adresa “miliardelor” - avere personală! - pe care le-ar avea Vladimir Putin în Elveţia.

Potrivit articolului publicat vineri de Times, care citează o sursă guvernamentală americană care a dorit să-şi păstreze anonimatul, Statele Unite ar lua în calcul, în cazul în care Rusia ar trimite trupe în Ucraina, să încerce să-l sancţioneze pe Putin personal, căutându-i şi îngheţându-i conturile bancare din Elveţia, cele “40 de miliarde de dolari” pe care acesta le-ar fi acumulat graţie acţiunilor de la Gazprom şi a altor companii din domeniul hidrocarburilor.
“Deci preşedintele nostru n-are de ce să se teamă, când e vorba despre persoana sa?”, a întrebat un jurnalist de la postul de radio Ecoul Moscovei. “În orice caz, nu de ceea ce scrie Times. De ce să se teamă de sancţiuni a fortiori atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde”, a răspuns Dmitri Peskov.

Cotidianul britanic afirmă că SUA ar putea solicita cooperarea Elveţiei pentru a identifica plasamentele financare făcute sub nume de împrumut. Sursa citată mai susţine că astfel de verificări sunt efectuate de secţia antiteroristă a Trezoreriei americane.

×