x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA retrag 30.000 de militari din Afganistan.

SUA retrag 30.000 de militari din Afganistan.

21 Iun 2011   •   18:11

Presedintele SUA, Barack Obama va anunta miercuri retragerea pana la sfarsitul anului viitor a 30.000 de militari din Afganistan Potrivit CNN, care citeaza un oficial din cadrul administratiei americane, seful de la Casa Alba va sustine un discurs pe tema retragerii trupelor din Afganistan.

Planul prezidential prevede retragerea a 10.000 de militari inca din 2011, jumatate dintre acestia urmand a reveni in tara inca din aceasta vara. Obama ar urma sa sublinieze importanta mentinerii stabilitatii la nivelul fortelor din Afganistan, insa comandantii din teren vor trebui sa le ajusteze in functie de conditii, conform oficialului citat.

In prezent, in Afganistan sunt mobilizati aproximativ 100.000 de militari, aproape o treime, circa 30.000 fiind detasati la sfarsitul lui 2009 pentru combaterea intensificarii violentelor.

Secretarul Apararii, Robert Gates se opune unei retrageri semnificative timpurii, insa a admis ca opinia publica si sprijinul Congresului trebuie luate in considerare de catre presedinte.

×