x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Rusia trebuie să respecte frontiera cu Georgia

SUA: Rusia trebuie să respecte frontiera cu Georgia

14 Aug 2009   •   00:00

Rusia ar trebui să respecte frontierele Georgiei, în condiţiile în care premierul rus Vladimir Putin a promis să furnizeze Abhaziei un sprijin militar şi financiar, a pledat joi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, citat AFP.



"Considerăm că Rusia şi celelalte ţări din regiune ar trebui să respecte frontierele recunoscute pe plan internaţional ale Georgiei", a afirmat joi, într-o conferinţă de presă la Washington, purtătorul de cuvânt Philip Crowley. "Rusia şi-a luat un angajament în cadrul armistiţiului şi sper că îşi va respecta acest angajament", a spus el. Premierul rus Vladimir Putin a promis Abhaziei tot sprijinul militar şi financiar de care ar putea avea nevoie, în cadrul unei vizite desfăşurate miercuri în micul teritoriu georgian a cărui independenţă a fost recunoscută de Moscova, stârnind mânia Tbilisi.

Ministerul georgian de Externe s-a plâns că vizita lui Putin în Abhazia a fost o dovadă a faptului că Rusia încalcă dreptul internaţional şi îşi încalcă propriile angajamente. Putin a efectuat în teritoriul separatist "prima sa vizită" de la 26 august 2008, dată la care Moscova a recunoscut independenţa provinciilor rebele Abhazia şi Osetia de Sud, pe fondul războiului ruso-georgian purtat pentru controlul asupra Osetiei de Sud. SUA, dar şi marea majoritate a ţărilor, au respins această independenţă.

×
Subiecte în articol: externe