x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Populația SUA, în cursa înarmării personale

Populația SUA, în cursa înarmării personale

29 Mar 2023   •   07:40
Populația SUA, în cursa înarmării personale

Trei copii, toți în vârstă de 9 ani, și trei adulți sunt victimele ultimului caz de „împușcături în masă” din Statele Unite. Tragedia s-a produs luni, la o școală din Nashville, unde învățau copii cu vârse între 3 și 11 ani! De la începutul lui 2023, în SUA s-au înregistrat peste 130 de astfel de incidente.

Violența armată este în creștere în Statele Unite, statistica ultimilor trei ani indicând o medie de aproape două cazuri pe zi. Cele mai recente date procesate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sunt de la nivelul anului 2021 și arată că 19.000 de persoane au murit împușcate, în SUA. 

Deși întotdeauna șocante, „împușcăturile în masă” sfârșesc printr-o confruntare fără urmări legislative între susținătorii controlului armelor și cei care apără dreptul de a fi înarmat.

Conform cercetătorilor elvețieni de la Small Arms Survey, numărul armelor deținute de americani a ajuns la 390 de milioane, raportat la populație, aceasta însemnând 120 de arme la suta de locuitori. Și la acest capitol cifrele sunt în creștere, în 2011, de exemplu, înregistrându-se „doar” 88 la sută.

Pe podiumul țărilor cu populație deținătoare de arme, SUA sunt urmate de Yemen - cu jumătate de populație înarmată, și de Serbia - cu 39 de arme la suta de locuitori.

×
Subiecte în articol: sua Violența armată arme