x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor o strategie mondială pentru a salva oceanele

SUA vor o strategie mondială pentru a salva oceanele

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   19:02
SUA vor o strategie mondială pentru a salva oceanele

Statele Unite ale Americii (SUA) au cerut luni comunităţii internaţionale să se doteze cu o strategie mondială pentru a salva oceanele ameninţate de încălzirea climatică, poluare şi supraexploatarea rezervelor de pescuit, relatează AFP.

Într-o conferinţă internaţională ce are loc luni şi marţi la Washington, secretarul de stat american, John Kerry, vrea să-i sensibilizeze pe reprezentanţii a 80 de ţări, experţi în materie de mediu şi industriaşi, în legătură cu responsabilitatea lor comună pentru protejarea oceanelor.

Kerry a avertizat că există deja 500 de "zone moarte" în lume, unde viaţa submarină nu mai poate fi menţinută, în timp ce o treime din rezervele de peşte sunt supraexploatate.

"Nimeni nu trebuie să se înşele: protecţia oceanelor noastre este o chestiune de securitate vitală. Oceanele ajută să trăiască 12% din populaţia mondială. Şi este, de asemenea, esenţială menţinerea mediului în care trăim toţi", a spus Kerry.

Protejarea oceanelor este importantă şi pentru securitatea alimentară, a subliniat Kerry, afirmând că circa trei miliarde de persoane depind de pescuit ca sursă importantă de proteine.

John Kerry a cerut adoptarea unor planuri de acţiune concrete şi a indicat că preşedintele american, Barack Obama, ar putea anunţa în curând extinderea zonelor americane de conservare maritimă.

×
Subiecte în articol: sua oceane john kerry