x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supravieţuitorii-minune ai accidentelor aviatice

Supravieţuitorii-minune ai accidentelor aviatice

de Irina Cristea    |    13 Mai 2010   •   00:00

Se cunosc doar 15 cazuri în care o singură persoană supravieţuieşte unui accident aviatic. Statistica, valabilă pentru ultimii 40 de ani, mai arată că, de cele mai multe ori, unicul supravieţuitor este fie un copil, fie un membru al echipajului, relatează ABC News, preluat de Mediafax.

În total, începând cu anul 1970, 12 dintre cei 15 supravieţuitori unici cunoscuţi au fost copii sau membri ai echipajelor.
Cel mai recent caz este al băieţelului olandez de 8 ani care a scăpat doar cu fracturi după prăbuşirea, la Tripoli (Libia), a unui Airbus cu peste 100 de persoane la bord.

În 2006, o cursă a companiei Delta Connection s-a prăbuşit în apropiere de Lexington, Kentucky, imediat după decolare. Au murit toţi cei 47 de pasageri şi doi dintre cei trei membri ai echipajului. În cazul cursei companiei Yemenia, prăbuşită în 2009 în Oceanul Indian, la 16 kilometri de Insulele Comore, dintre cei 142 de pasageri şi 11 membri ai echipajului a supravieţuit doar o fetiţă de 12 ani.

"Oare copiii rezistă cel mai bine forţelor unei prăbuşiri? Sau se întâmplă pentru că în avioane există spaţii mici de supravieţuire şi, cu cât eşti mai mic, ai şanse mai mari să ajungi în acele spaţii? Acestea sunt explicaţii plauzibile, dar nu există ipoteze ştiinţifice sau mecanice", afirmă Todd Curtis, directorul fundaţiei Airsafe.com.

În 2003, un băieţel de 3 ani a rămas în viaţă după un accident aviatic petrecut în Sudan şi soldat cu 116 morţi. În 1998, un copil de 10 ani a fost găsit viu printre rămăşiţele unui avion aparţinând unei companii din Taiwan. Băiatul a murit însă la spital. În 1997, tot un copil a avut zile, în vreme ce 65 de pasageri au murit când avionul în care călătoreau s-a prăbuşit în Vietnam, iar o fetiţă de 9 ani a supravieţuit exploziei unui avion în Columbia, în 1995.

×
Subiecte în articol: externe