x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ pentru poliția daneză. Cine este autorul atacurilor din Copenhaga

SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ pentru poliția daneză. Cine este autorul atacurilor din Copenhaga

18 Feb 2015   •   08:09
SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ pentru poliția daneză. Cine este autorul atacurilor din Copenhaga

Poliția daneză a confirmat, aseară, identitatea individului suspectat că a comis două atacuri armate la sfârșitul săptămânii trecute la Copenhaga, identificat ca fiind Omar El-Hussein, în vârstă de 22 de ani.

Omar El-Hussein, cetățean danez de origine palestiniană, a fost ucis în cursul unui schimb de focuri cu poliția în zorii zilei de duminică, după ce a deschis focul asupra participanților la o dezbatere despre islam și libertatea de exprimare — omorând o persoană—, iar apoi a împușcat un evreu în fața sinagogii mari din capitala Danemarcei.

În total, cinci polițiști au fost răniți în aceste atacuri, anunță AFP, citată de Agerpres. Ancheta a arătat că inițial tânărul a încercat fără succes să pătrundă în centrul cultural atacat 'prin alte intrări decât intrarea principală', potrivit aceluiași comunicat.

Prima sa victimă a fost doborâtă pe o stradă învecinată cu o armă care a fost găsită mai târziu pe un teren de fotbal din cartierul său. Cele două arme folosite ulterior în exteriorul sinagogii au fost găsite asupra lui atunci când a fost împușcat, au precizat anchetatorii.

×