x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspecții în cazul asasinării lui Khashoggi vor fi judecați în Arabia Saudită, afirmă ministrul de externe saudit

Suspecții în cazul asasinării lui Khashoggi vor fi judecați în Arabia Saudită, afirmă ministrul de externe saudit

27 Oct 2018   •   15:00
Suspecții în cazul asasinării lui Khashoggi vor fi judecați în Arabia Saudită, afirmă ministrul de externe saudit

Ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, a declarat sâmbătă că suspecţii în cazul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi urmăriţi în justiţie în Arabia Saudită, şi a criticat reacţiile 'isterice' declanşate de acest caz, înainte ca ancheta să fi fost finalizată, transmit Reuters, dpa şi AFP. 

'În ce priveşte chestiunea extrădării, aceşti indivizi sunt cetăţeni saudiţi. Ei sunt arestaţi în Arabia Saudită, ancheta este desfăşurată în Arabia Saudită şi ei vor fi urmăriţi în justiţie în Arabia Saudită', a declarat Adel al-Jubeir, la câteva ore după ce Turcia a cerut extrădarea acestora. 

Aflat la conferinţa pe teme de securitate de la Manama, în Bahrain, Al-Jubeir a afirmat că relaţii Riadului cu Statele Unite sunt extrem de solide, în contextul a ceea ce el a descris ca 'isteria mediatică' legată de uciderea jurnalistului. 

El a criticat faptul că Arabia Saudită este acuzată înainte ca ancheta să fi fost finalizată. 

Ministrul saudit a mai spus că administraţia Trump are o politică externă 'raţională, realistă' pe care toate statele din Golf o pot susţine. 

Jamal Khashoggi, un critic vocal al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi editorialist al cotidianului american Washington Post, a dispărut pe 2 octombrie, în timpul unei vizite la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul. 

Arabia Saudită a recunoscut joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de uciderea lui Jamal Khashoggi au acţionat 'premeditat'.

AGERPRES

×