x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de case arse şi doi morţi într-un incendiu din Texas

Sute de case arse şi doi morţi într-un incendiu din Texas

06 Sep 2011   •   10:56
Sute de case arse şi doi morţi într-un incendiu din Texas

Aproape 500 de case au fost arse luni din cauza unui incendiu de vegetatie. Incendiul a provocat si moartea a doua persoane, relateaza CNN.

Pompierii din Austin se luptau cu rafalele puternice de vant, in timp ce incercau sa stinga un incendiu care avansa rapid si care a ars pana acum peste 10.000 de hectare de teren.

Un alt incendiu din estul statului a provocat duminica moartea unei femei si a copilului ei de 18 luni, cand flacarile au cuprins locuinta lor mobila din apropiere de Gladewater, declara Departamentul serifului din comitatul Gregg.

"Mai avem mult pana sa il putem controla", a declarat guvernatorul statului, Rick Perry, referitor la incendiul de langa Austin. "Am vazut multe incendii mari in viata mea. Dar acesta este cel mai grav pe care l-am vazut", a adaugat el.

Zeci de incendii afecteaza in prezent statul Texas, a anuntat luni Serviciul Forestier. Texasul se confrunta astfel cu cel mai grav sezon de incendii din istoria sa. O suprafata-record de 1,4 milioane de hectare a ars de la inceputul sezonului in noiembrie, din cauza secetei, caldurii si umiditatii scazute.

×