x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de pasageri, blocați în metrourile din Paris

Sute de pasageri, blocați în metrourile din Paris

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2023   •   08:40
Sute de pasageri, blocați în metrourile din Paris
Sursa foto: Hepta

Sute de pasageri au rămas blocați joi în trenurile de metrou din Paris, ceea ce a condus la noi îndoieli cu privire la capacitatea orașului de a face față mulțimii în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de anul viitor.

Oamenii au rămas blocați în trenuri supraaglomerate și supraîncălzite pe linia patru a metroului din capitală timp de două ore, după o problemă de semnalizare.

Aceasta a determinat Administrația Autonomă de Transport din Paris (RATP) să lanseze o anchetă internă.

Cinci trenuri au rămas blocate începând cu ora 18.00, înainte ca o femeie să-și blocheze geanta într-o ușă la stația Cité, ceea ce a declanșat o alarmă și a făcut ca unele trenuri să nu poată reporni din cauza unor probleme tehnice.

Ulterior, întreaga linie 13 a fost blocată timp de 90 de minute, începând cu ora 20.30 CEST, din cauza unei defecțiuni informatice, în timp ce un tren avariat în Seine-Saint-Denis a perturbat, de asemenea, traficul pe rutele B și D ale RER.

Aproximativ 125 de lucrători ai RATP au fost mobilizați pentru a gestiona incidentul de pe linia patru, iar evacuarea pasagerilor a început cu 40 de minute mai devreme.

"Este un incident excepțional, deoarece este vorba de un cumul de incidente care au avut loc într-o perioadă foarte scurtă de timp", a declarat directorul rețelei feroviare RATP, Agnès Ogier, potrivit 20 Minutes.

Pompierii din Paris au trimis, de asemenea, șase vehicule de urgență în stațiile Montparnasse, Saint-Germain-des-Près și Saint-Placide pentru a facilita evacuarea.

Parisul găzduiește unul dintre cele mai vechi sisteme de transport în comun urban din lume, dar odată cu acest lucru apar tot mai multe plângeri din partea utilizatorilor cu privire la lipsa de capacitate și infrastructura învechită.

Peste 10 milioane de vizitatori sunt așteptați la Paris anul viitor pentru Jocurile care încep pe 26 iulie.

Prin urmare, se încearcă extinderea opțiunilor de călătorie în oraș, fiind comandate 37 de trenuri noi de metrou, cu un cost de 1 miliard de euro, ceea ce va dubla numărul celor aflate în circulație.

RATP a lansat, de asemenea, un plan de recrutare pentru Jocuri, întrucât își propune să angajeze peste 6.600 de noi angajați, dintre care 4.900 cu contracte permanente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metro paris