x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Doksuri a lovit China: Peste un milion de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor

Taifunul Doksuri a lovit China: Peste un milion de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   12:00
Taifunul Doksuri a lovit China: Peste un milion de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor
Sursa foto: Hepta

Peste un milion de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza ravagiilor facute de o furtună în provincia Hebei din nord-estul Chinei. Oficialii au avertizat că ar putea dura o lună până când apele se vor retrage în unele zone, potrivit CNN.

Taifunul Doksuri a lovit provincia Fujian din sud-estul Chinei pe 28 iulie. Ulterior, furtuna s-a îndreptat către nord. În Hebei, o provincie cu 75 de milioane de locuitori, și în orașele vecine Beijing și Tianjin, inundațiile au provocat aproximativ 30 de decese, au blocat drumurile și au distrus case, poduri și autostrăzi.

Furtuna a provocat cele mai abundente precipitații pe care Beijingul le-a înregistrat în ultimii 140 de ani.

Locuitorii afectați de inundații au fost evacuați și au fost transferați în hoteluri și în adăposturi improvizate în școli. De asemenea, autoritățile din regiunile care nu au fost afectate le-au cerut locuitorilor să ofere adăpost refugiaților.

Duminică, autoritățile din nord-estul Chinei au modificat avertizarea privind inundațiile în condițiile în care nivelul afluenților râului Songhua a crescut foarte mult, potrivit Reuters.

De asemenea, China a alocat duminică o sumă suplimentară de 350 de milioane de yuani (48,8 milioane de dolari) pentru a sprijini operațiunile de salvare și reparațiile caselor din regiunile afectate de inundații. Anterior, Guvernul alocase 170 de milioane de yuani pentru lucrările de salvare și recuperare.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Taifunul Doksuri evacuaţi inundatii