x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Trami a provocat cel puțin 20 de răniți în vestul Japoniei

Taifunul Trami a provocat cel puțin 20 de răniți în vestul Japoniei

30 Sep 2018   •   14:00
Taifunul Trami a provocat cel puțin 20 de răniți în vestul Japoniei

Taifunul Trami şi-a făcut simţită prezenţa duminică pe coastele vestice ale Japoniei unde a provocat ploi torenţiale, rafale puternice de vânt şi rănirea a cel puţin 20 de persoane, relatează DPA. 

Numeroase servicii feroviare, inclusiv curse ale trenurilor de mare viteză Shinkansen, au fost suspendate, iar Aeroportul Internaţional Kansai a fost închis începând de la ora 11:00 (02:00 GMT) ca urmare a celui de-al 24-lea taifun din acest sezon, prognozat să atingă regiunea Kinki în cursul zilei de duminică. 

Trami a provocat ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt în sudul şi vestul Japoniei şi a cauzat o întrerupere masivă a furnizării energiei electrice pe insulele Okinawa şi Kyushu. 

Potrivit furnizorilor locali de electricitate, circa 313.000 de gospodării din Kyushu au rămas fără curent electric, la fel ca şi cel puţin 160.000 de locuinţe din prefectura Okinawa unde au loc alegeri pentru funcţia de guvernator. 

Okinawa a fost lovită sâmbătă de rafale de vânt devastatoare şi de ploi torenţiale care au provocat rănirea a peste 20 de persoane şi au desţelenit numeroşi arbori, potrivit media locale. 

Începând de la ora 15:00 (06:00 GMT), ochiul furtunii se afla la circa 50 de kilometri sud de Capul Ashizuri de pe insula Shikoku şi se deplasa în direcţie nord-estică înaintând cu o viteză de 45 de kilometri la oră. Conform Agenţiei de meteorologie, furtuna este însoţită de vânt de până la 162 kilometri la oră şi de rafale ce pot atinge 216 kilometri la oră. 

La începutul lunii septembrie, taifunul Jebi, cea mai puternică furtună care a lovit Japonia în ultimii 25 de ani, s-a abătut asupra vestului ţării lăsând în urmă 11 morţi şi peste 600 de răniţi. 

Potrivit estimărilor, taifunul Trami ar putea fi la fel de violent ca Jebi, şi chiar ''mai puternic'', după cum a avertizat sâmbătă în cadrul unei conferinţe de presă Yasushi Kajiwara, reprezentant al Agenţiei de meteorologie din Japonia. 

Potrivit meteorologilor, Trami va genera intemperii puternice în numeroase regiuni ale Japoniei până luni. 

Imaginile prezentate de posturile de televiziune japoneze au arătat sâmbătă crengi smulse din copaci care blocau un bulevard din oraşul Naha, valuri uriaşe care se spărgeau de diguri şi o ploaie abundentă care, din cauza vânturilor, cădea pe orizontală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifunul trami japonia