x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tâlharii care taie urechi în Italia sunt români

Tâlharii care taie urechi în Italia sunt români

27 Sep 2018   •   07:30
Tâlharii care taie urechi în Italia sunt români

Cei trei autori ai jafului sângeros petrecut în oraşul italian Lanciano, din vila familiei chirurgului Carlo Martelli, în timpul căruia soției sale, Niva Bazzan i-a fost tăiată o ureche, sunt români. Infractorii erau pe punctul de a fugi din Italia cu mașina folosită în timpul atacului. Bărbaţii aveau aproximativ 3400 de euro asupra lor.

Deşi presa din Italia scria în urmă cu două zile despre al patrulea component al bandei  ar fi un italian cu accent pugliez, conform ultimelor informații, el ar fi tot un român. Poliția l-a dat în urmărire generală. După ce au fost prinşi, ministrul de Interne italian Matteo Salvini, a salutat acţiunea forţelor de ordine. "Soții masacrați la Lanciano, în cătușe trei români care fugeau cu banii furați. Mulțumesc Forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare.  #tolleranzazero", este mesajul ministrului de Interne Matteo Salvini.

Incidentul ieşit din comun a creat o adevărată isterie în mass-media. Senatorul "Forza Italia", partid de centru dreapta, Maurizio Gaspari a spus pe Twitter că este nevoie de un "proces imediat și condamnări exemplare" apoi a  cerut aprobarea imediată în Parlament a propunerii legistative cu privire la legitima apărare.

"Arătați-ne seiful sau vă tăiem în bucăți"

 Doi soți din Lanciano (Chieti) au trăit clipe de coșmar sâmbătă noaptea, când patru bandiți cu fețele acoperite au năvălit în vila lor, la patru dimineaţa, în timp ce dormeau. Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui Niva Bazzan, sunt internați acum în spital. Bărbatul are multiple fracturi, multe la față, de la pumnii primiți în timp ce femeii i s-a tâiat o ureche pentru că nu a vrut să spună unde ţin seiful, seif care nu există. Medicii au făcut totul pentru a reatașa bucata de ureche tăiată, dar munca lor a fost în zadar.

“Ne-au ţinut osatici timp de două ore în care tot întrebau de seif. Doar unul dintre ei a vorbit, vorbea bine italiană, ceilalți trei au rămas tăcuți”, - Carlo Martelli,  chirurg

 

×
Subiecte în articol: Niva Bazzan