x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tancuri ale armatei turce înaintează spre graniţa cu Siria. Premierul turc: Nu avem în intenţie să declanşăm un război!

Tancuri ale armatei turce înaintează spre graniţa cu Siria. Premierul turc: Nu avem în intenţie să declanşăm un război!

05 Oct 2012   •   09:42
Tancuri ale armatei turce înaintează spre graniţa cu Siria. Premierul turc: Nu avem în intenţie să declanşăm un război!
Sursa foto: BULENT KILIC / AFP

Mai multe tancuri ale armatei turce au fost văzute înaintând vineri dimineaţă spre graniţa cu Siria. "Tot ceea ce intenţionăm este pacea şi securitatea în regiunea noastră", a afirmat premierul Recep Tayyip Erdogan.

"Nu avem în intenţie să declanşăm un război pentru că am văzut cu toţii consecinţele confruntărilor din Irak şi Afganistan. În acelaşi timp, Ankara este suficient de puternică pentru a-şi apăra cetăţenii şi graniţele. Nu recomand nimănui să testeze hotărârea noastră în această privinţă", a mai spus primul ministru turc, potrivit AFP.

Parlamentul de la Ankara a autorizat ieri guvernul să desfăşoare operaţiuni militare în Siria, ca reacţie la tirurile siriene. Mandatul este prevăzut pentru un an şi vizează strict protejarea frontierelor ţării.

Tiruri cu mortiere dinspre Siria au făcut cinci morţi şi 11 răniţi miercuri la Akcakale, un sat turc în apropierea frontierei siriene unde au loc lupte între armata loială regimului de la Damasc şi rebelii sirieni.

×