x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Te vei şoca când vei afla ce conţin Pepsi şi Coca Cola! Ce explicaţii au dat companiile ca să nu se supere musulmanii

Te vei şoca când vei afla ce conţin Pepsi şi Coca Cola! Ce explicaţii au dat companiile ca să nu se supere musulmanii

29 Iun 2012   •   10:26
Te vei şoca când vei afla ce conţin Pepsi şi Coca Cola! Ce explicaţii au dat companiile ca să nu se supere musulmanii

Institutul National pentru Consum din Franta a efectuat o actiune de testare a mai multor bauturi racoritoare.

Specialistii au gasit urme de alcool in 10 din 19 bauturi racoritoare, in urma unei actiuni de testare, printre cele care contineau alcool numarandu-se si Pepsi sau Coca Cola.

Cantitatile de alcool sunt foarte mici, insa, in medie de 10 miligrame la litru, ceea ce inseamna ca o persoana de talie medie ar trebui sa bea 13.000 de cutii de Cola intr-un timp foarte scurt pentru a se imbata, scrie The Sun.

"Este posibil ca urmele de alcool sa provina ca urmare a procesului de fabricatie conform retetei noastre secrete", a comentat directorul stiintific al Coca Cola Franta, Michel Pepin.

Un comunicat al companiei a precizat ca: "alcoolul poate aparea in mod natural in multe bauturi sau alimente. Guvernele si organizatiile religioase considera aceste cantitati acceptabile in bauturile nonalcoolice".

Precizarea privind organizatiile religioase a fost facuta in special pentru musulmanii credinciosi, care nu beau alcool. De altfel, Pepin a afirmat ca Coca Cola a primit un certificat "bun de consum" din partea Moscheei din Paris.

La randul ei, compania PepsiCo a admis ca produsul ei poate contine urme de alcool.

"Unele bauturi racoritoare pot contine si urme de alcool, datorita ingredientelor folosite. Totusi, reteta Pepsi Cola nu contine alcool", se arata intr-un comunicat al companiei.

×
Subiecte în articol: pepsi alcool cola alcool