x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi record în estul Chinei

Temperaturi record în estul Chinei

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2024   •   10:45
Temperaturi record în estul Chinei
Sursa foto: Hepta

Temperaturile rămân ridicate în estul Chinei, iar căldura excesivă se așteaptă să persiste în orașele de coastă din provinciile foarte industrializate Jiangsu și Zhejiang pentru încă 10 zile, scrie Reuters.

În estul și nord-vestul Chinei, temperaturi de până la 43,9 grade Celsius au fost înregistrate în Zhejiang, Jiangsu, Shanghai, Anhui, Xinjiang în ultimele zile, a anunțat televiziunea de stat CCTV.

Observatorul din capitala provinciei Zhejiang, Hangzhou, a înregistrat sâmbătă un maxim istoric de 41,9 grade. Orașul cu o populație de 12,5 milioane de locuitori, este așteptat să se confrunte cu temperature de peste 40 de grade până pe 11 august.

La începutul acestui an, China a fost lovită de cea mai caldă primăvară din 1961. Aceasta a fost urmată de cea mai caldă lună mai din țară, care a declanșat săptămâni de secetă în centrul Chinei în iunie, afectând culturile și mijloacele de subzistență ale comunităților agricole din regiune.

Din cauza căldurii extreme din această vară, consumul de energie electrică a crescut, de asemenea, din cauza cererii sporite de aer condiționat. Creșterea cererii de energie electrică ar putea amenința cu o criză a aprovizionării.

Începând de luna trecută, Zhejiang's State Grid a început să recomande proprietarilor de vehicule electrice să își încarce vehiculele noaptea târziu, pentru a eșalona consumul de energie electrică de la orele de vârf zilnice. De asemenea, a sfătuit oamenii să oprească aerul condiționat atunci când temperaturile sunt mai blânde.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: temperaturi China