x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni SUA-Rusia. Statele Unite închid ambasada din Belarus și reduc personalul diplomatic din Moscova

Tensiuni SUA-Rusia. Statele Unite închid ambasada din Belarus și reduc personalul diplomatic din Moscova

28 Feb 2022   •   16:24
Tensiuni SUA-Rusia. Statele Unite închid ambasada din Belarus și reduc personalul diplomatic din Moscova

Departamentul american de Stat a suspendat activitatea ambasadei SUA din capitala Belarusului, Minsk. Totodată, personalul neesențial de la Ambasada din Moscova a primit permisiunea să plece, anunță şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, citat de Reuters.

"Am luat aceste măsuri din cauza problemelor de securitate care rezultă din atacul neprovocat şi nejustificat al forţelor militare ruse în Ucraina. Nu există prioritate mai mare decât securitatea cetăţenilor americani", a transmis acesta.

Belarusul a organizat un referendum, duminică, care va permite să dețină arme nucleare. 

"Ştim ce înseamnă un Belarus nuclear. Înseamnă că Rusia va amplasa arme nucleare în Belarus, iar asta este o cale foarte periculoasă. Trebuie să denunţăm această decizie şi să denunţăm participarea Belarusului la agresiunea împotriva Ucrainei", a declarat  şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Totodată, SUA și-a închis și Ambasada de la Kiev din cauza conflictului și le-a cerut cetățenilor săi să părăsească Ucraina.


 

×
Subiecte în articol: Rusia sua