x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Posibil act terorist în Australia după ce un tânăr a înjunghiat un bărbat. Adolescentul, împușcat

Posibil act terorist în Australia după ce un tânăr a înjunghiat un bărbat. Adolescentul, împușcat

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   18:00
Posibil act terorist în Australia după ce un tânăr a înjunghiat un bărbat. Adolescentul, împușcat

Poliția australiană a anunțat duminică faptul că a împușcat mortal un băiat după ce acesta a înjunghiat un bărbat în capitala Australiei de Vest, Perth, într-un atac despre care autoritățile au spus că ar avea indicii de terorism, relatează Reuters.

Au existat semne că tânărul de 16 ani, înarmat cu un cuțit de bucătărie, fusese radicalizat online, au declarat autoritățile statului, adăugând că au primit apeluri de la membri îngrijorați ai comunității musulmane locale înainte de atac, care a avut loc sâmbătă noaptea.

Atacul, în suburbia Willetton, a avut „semnele” terorismului, dar nu a fost încă declarat act terorist, a declarat poliția.

„În acest stadiu, se pare că a acționat singur și în mod exclusiv”, a declarat premierul Australiei de Vest, Roger Cook, într-o conferință de presă televizată în capitala statului, Perth, cu privire la atacator.

Victima, înjunghiată în spate, era stabilă la spital, au precizat autoritățile.

Premierul Anthony Albanese a declarat că a fost informat despre incident de către poliție și agențiile de informații, care au informat că nu există o amenințare în curs de desfășurare.

„Suntem o națiune iubitoare de pace și nu există loc pentru extremismul violent în Australia”, a declarat Albanese pe platforma de socializare X.

Incidentul survine după ce luna trecută poliția din New South Wales a acuzat mai mulți băieți de infracțiuni legate de terorism în cadrul investigațiilor care au urmat înjunghierii unui episcop creștin asirian în timp ce acesta ținea o predică transmisă în direct la Sydney, pe 15 aprilie. Atacul asupra episcopului a avut loc la doar câteva zile după șase persoane au fost ucise prin înjunghiere în suburbia Bondi de pe plajă din Sydney.

Infracțiunile comise cu arme de foc și cuțite sunt rare în Australia, care se clasează în mod constant printre cele mai sigure țări din lume, potrivit guvernului federal.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: terorism injunghiat impuscat