x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May va efectua joi o vizită la Bruxelles

Theresa May va efectua joi o vizită la Bruxelles

05 Feb 2019   •   14:37
Theresa May va efectua joi o vizită la Bruxelles

Premierul britanic Theresa May va efectua joi o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, transmite dpa. 

May a declarat în weekend că va reveni la Bruxelles pentru a încerca să obţină un 'acord de divorţ' pragmatic care poate fi benefic atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru parlamentarii britanici. 

Uniunea Europeană a insistat că aşa-numitul acord de retragere a Regatului Unit din UE nu poate fi renegociat. 

''Poziţia Uniunii Europene este clară. Aşteptăm, încă o dată, să auzim ce are să ne spună prim-ministrul'' (britanic), a afirmat purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas, în conferinţa de presă cotidiană a CE. 

În urmă cu o săptămână, parlamentarii britanici i-au cerut premierului britanic Theresa May să renegocieze acordul de Brexit pentru a înlocui mecanismul de "backstop" - clauză ce prevede că Regatul Unit va rămâne în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană până când Londra şi Bruxellesul vor găsi o soluţie mai bună care să împiedice reapariţia unei aşa-numite ''frontiere dure'' între Irlanda şi Irlanda de Nord. 

Marea Britanie urmează să iasă din UE la 29 martie, dar acordul de retragere, pe care parlamentarii britanici refuză să-l ratifice din cauza prevederilor 'backstop'-ului cu privire la comerţ, ar menţine relaţiile actuale pentru o perioadă de tranziţie până cel puţin la sfârşitul anului viitor şi, posibil, pentru încă doi ani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bruxelles Theresa May brexit