x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May va pleda pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Theresa May va pleda pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei

13 Iun 2018   •   18:22
Theresa May va pleda pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat miercuri că se va pronunţa pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei la viitorul summit al liderilor din UE, preconizat pentru această lună la Bruxelles, informează Reuters. 

'Voi face presiuni pentru a ne asigura că menţinem sancţiunile împotriva Rusiei', a declarat May într-un discurs în parlament. 'Într-adevăr, cred că există unele domenii unde ar trebui să înăsprim acest regim de sancţiuni', a adăugat şefa executivului britanic. 

Relaţiile dintre Londra şi Moscova au atins în martie cel mai scăzut nivel după încheierea Războiului Rece, după otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale la Salisbury (sudul Angliei) în luna martie cu un agent neurotoxic, act pentru care Londra acuză Moscova. 

Cazul otrăvirii celor doi Skriapl a provocat o gravă criză diplomatică între Londra, sprijinită de aliaţii săi occidentali, şi Moscova, care neagă cu fermitate orice implicare. 

Serghei Skripal (66 de ani), fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), care a divulgat secrete de stat ale Rusiei în favoarea Marii Britanii, şi fiica sa Iulia (33 de ani) s-au aflat timp de mai multe săptămâni la terapie intensivă, după ce au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă, la 4 martie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Britanie sanctiuni Theresa May