x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tokes, al treilea pe lista partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, la europarlamentare

Tokes, al treilea pe lista partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, la europarlamentare

10 Apr 2014   •   16:15
Tokes, al treilea pe lista partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, la europarlamentare

Partidul de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, şi-a prezentat joi lista pentru alegerile europarlamentare de luna viitoare. Pe poziţia a treia pe listă se află Laszlo Tokes, relatează index.hu.

Lista a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Budapesta de eurodeputatul Jozsef Szajer. În fruntea listei este Ildiko Gall Pelcz, eurodeputată şi vicepreşedintele FIDESZ. Al doilea pe listă este Jozsef Szajer, urmat de europarlamentarul român de etnie maghiară Laszlo Tokes.

Potrivit lui Szajer, pe lista FIDESZ vor mai figura un candidat din Voivodina şi unul din Transcarpatia, dar numele acestora urmează să fie făcute cunoscute ulterior.
Majoritatea celor de pe listă sunt în prezent europarlamentari, iar jumătate dintre ei este de aşteptat să fie realeşi, a adăugat Jozsef Szajer.

La rândul său, Ildiko Gall Pelcz a afirmat că grupul de europarlamentari ai FIDESZ vor fi susţinători fermi ai intereselor ungare în Parlamentul European şi vor refuza să accepte “dictate” din partea Comisiei Europene. Ea a precizat că FIDESZ are şanse să obţină 10 până la 12 locuri în noul PE.

Scrutinul pentru Parlamentul European va avea loc la 25 mai.
 

×