x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tony Blair, îndrăgostit de o bogătaşă din Israel?

Tony Blair, îndrăgostit de o bogătaşă din Israel?

de Marina Constantinoiu    |    27 Sep 2011   •   14:35
Tony Blair, îndrăgostit de o bogătaşă din Israel?

Presa israeliana vorbeste, dupa ce primele semnale au fost trase de colegii din Marea Britanie, despre o posibila aventura intre fostul premier britanic Tony Blair si una dintre cele mai bogate femei din Israel, Ofra Strauss. Purtatorul de cuvant al doamnei Strauss neaga, insa, pentru portalul ynetnews.com, zvonurile.

Si totusi. Domnul Blair este "prea prieten" cu presedintele Strauss Group. Doamna respectiva nu e vreo tinerica, are 51 de ani, dar e una dintre cele mai bogate israeliece. A fost vazuta de suficient de multe ori in compania domnului Blair, incat sa apara speculatiile. Ba chiar exista zvonuri ca doamna Blair, Cherie, ar fi fost avertizata ca sotul din dotare e cu capul in nori si iese cam des cu doamna din Israel, care, intre noi fie zis, anul trecut a divortat de sotul ei, deci e si foarte libera.

Cotidianul britanic Daily Mail adauga, la randul sau, ca masina lui Tony Blair (care acum este emisar special al Cvartetului - SUA, Rusia, ONU, UE – pentru Orientul Mijlociu) a fost vazuta recent parcata in apropierea locuintei doamnei Strauss. Ynetnews.com precizeaza ca, in cadrul misiunilor sale ca emisar special, Blair viziteaza des Israelul.

Daily Mail pune paie pe foc, precizand ca "domnul B si doamna S" au luat cina impreuna timp de mai bine de doua ore, impreuna cu niste prieteni, la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Tel Aviv. Bodyguarzii lui Blair ar fi pazit de afara cladirea in care grupul lua masa, precizeaza sursa citata.

Numai ca acelasi ziar il citeaza pe purtatorul de cuvant al grupului Strauss, Rani Rahav, care considera "ridicole" toate zvonurile despre vreo legatura amoroasa intre cei doi. "N-a fost niciodata vreo legatura romantica intre ei. De altfel, niciodata nu mi s-au mai pus asemenea intrebari tampite", a spus Rahav. Care a tinut sa precizeze ca familia Blair are o relatie de prietenie cu doamna Strauss, si, in plus, participa impreuna la diverse actiuni filantropice. "Orice alta speculatie este un neadevar", a mai spus Rahav, potrivit ynetnews.com.

Este drept ca doamnele – Blair si Strauss – au fost vazute si ele impreuna, ba chiar fotografiate la evenimente caritabile.

Zvonurile privind relatia lui cu bogatasa din Israel nu sunt chiar singura problema pe care o are Tony Blair acum. Tot Daily Mail este cel care vorbeste despre legaturile sale cu liderul libian Muammar Gaddafi.

Fostul premier i-ar fi trimis o scrisoare lui Gaddafi in 2008, in care ii spunea in ce proiecte africane sa isi investeasca banii, informeaza cotidianul britanic. Mai multe scrisori depistate la Tripoli dezvaluie noi detalii despre doua vizite secrete efectuate de Tony Blair la Gaddafi cu cateva luni inainte de eliberarea din Scotia a autorului atentatului de la Lockerbie. Una dintre scrisori incepea cu formula "draga Muammar", Blair multumindu-i liderului libian pentru ospitalitate si spunandu-i ca stie "proiecte in care merita sa investeasca".

Dezvaluirea ca Blair a efectuat doua vizite in Libia in iunie 2008 si aprilie 2009, cand regimul libian ameninta sa renunte la toate contractele cu Marea Britanie daca nu era eliberat Abdelbaset al-Megrahi, a provocat furia rudelor victimelor atacului de la Lockerbie.

"Va multumesc pentru ospitalitate si pentru timpul acordat intalnirii cu mine. Am apreciat foarte mult si m-a bucurat conversatia noastra", ii scria Tony Blair dictatorului libian in 2008.

Conform unor surse citate de Daily Mail, Blair ar fi efectuat o a treia vizita in Libia, ceea ce alimenteaza zvonurile ca fostul premier britanic ar fi negociat in secret eliberarea autorului atentatului de la Lockerbie, soldat cu 270 de morti.

Pana la urma toate acestea ar putea fi doar niste detalii despre ceea ce se numim noi in limbajul curent "banii vorbesc".

×