x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Topul CELOR MAI SPECTACULOASE FOTOGRAFII din istorie. România, PE PRIMUL LOC!

Topul CELOR MAI SPECTACULOASE FOTOGRAFII din istorie. România, PE PRIMUL LOC!

04 Dec 2014   •   11:15
Topul CELOR MAI SPECTACULOASE FOTOGRAFII din istorie. România, PE PRIMUL LOC!

Mutarea blocului A2, cu 80 de apartamente, de pe Platoul Romanilor din muncipiul Alba Iulia, a fost evenimentul care a marcat ziua de 27 mai 1987. Astăzi, fotografia care a imortalizat acel moment incredibil este pe primul loc în topul celor 36 cele mai spectaculoase imagini din istorie, potrivit 9gag.com.

Blocul A2, cu o lungime de 100 de metri, o înălţime de 17 metri, lăţime de 12 metri și greutatea de 7.200 de tone, era amplasat perpendicular pe B-dul Transilvaniei. Construcţia a fost despărţită în două clădiri, fiecare corp fiind susţinut de o platformă de beton ridicată cu ajutorul unor prese. Platforma, așezată pe roţi, se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.

Translarea a durat 8 ore şi 40 de minute.

Pe locul doi în topul celor mai spectaculoase fotografii din istorie se află o imagine în care un ofițer de culoare protejează un membru al KKK, în timpul unor proteste din anul 1983. A treia poziție este ocupată de o fotografie cu Dmitri Medvedev, primul ministru al Rusiei, în tinereţe, din anul 1986.

Click AICI pentru Topul CELOR MAI SPECTACULOASE FOTOGRAFII din istorie



×