x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Torsul lui Putin, noua armă a Rusiei

Torsul lui Putin, noua armă a Rusiei

06 Aug 2009   •   00:00
Torsul lui Putin, noua armă a Rusiei

Noua "sesiune foto" a premierului Vladimir Putin, în timpul unei vacanţe de o zi în Tuva (sudul Siberiei) este pe larg comentată de presa internaţională. Fotografiile care au făcut deja înconjurul publicaţiilor ruse şi din toată lumea îl arată pe Putin într-o formă fizică bună, cu torsul gol, într-o pălărie a la Indiana Jones, călărind, sau înotând într-un râuşor de munte cu apă rece ca gheaţa. În unele apare pescuind sau rupând cu mâinile crengi pentru focul de tabără, ori stând de vorbă cu ciobanii locali, consemnează Novîi Reghion, citat de impactnwes.ro.



The Independent şi The Times admiră forma fizică bună a actualului premier rus, în vârstă de 56 de ani, apreciind că aceste fotografii sunt destinate să întărească imaginea de "macho man" a lui Putin, să-i sporească popularitatea printre reprezentantele sexului frumos şi să-i consolideze autoritatea la nivelul comunităţii gay. "Este limpede că fotografiile cu Putin vor produce leşinul în masă al femeilor în întreaga Rusie şi vor confirma statutul său de icoană a comunităţii gay mondiale", scrie The Times. Mai cinic, The Independent sugerează că Putin din fotografiile realizate în timp ce călăreşte pe cal este tot atât de natural ca eroii din cunoscuta peliculă Brokeback Mountain.

În acelaşi timp, jurnaliştii de la The Times au întrevăzut în ultimele fotografii cu Putin un subtext ascuns: premierul rus ar fi gata să se întoarcă în 2012 în calitate de preşedinte al Rusiei şi dacă ar dori, ar putea rămâne în funcţie pe parcursul a 12 ani. Mult mai critici, bloggerii ruşi nu privesc cu ochi buni "publicitatea deşănţată pe banii statului în timp de criză" a primului ministru. "Bunica mea de 89 de ani, stând în faţa televizorului în timpul buletinului de ştiri, a spus gânditoare: "Este exact ca în timpul lui Stalin. Pe atunci, numai despre el se vorbea şi tot în astfel de fraze!"" - scrie alyonka.si.

La sfârşitul săptămânii trecute, Putin, "istovit"de scufundările în Baikal, şi-a petrecut o zi de vacanţă în Tuva. Este a doua oară când vine aici pentru relaxare. În august 2007, a întreprins o călătorie în Tuva, însoţit de prinţul Albert al II-lea de Monaco. Atunci, pentru prima oară, s- fotografiat gol până la brâu, generând comentarii de genul: "Noua armă secretă a Rusiei - torsul gol al lui Putin!"

De data aceasta, Putin a venit în Tuva însoţit de ministrul pentru situaţii de urgenţă, generalul Serghei Şoigu, originar din zonă. Putin a înotat din nou, a băut un ceai cu ciobanii locali, lângă un foc de tabără. Şi chiar şi-a dăruit ceasul (un Blancpain Leman Aqua Lung Grande Date) fiului unui cioban, iar celui din urmă i-a făcut cadou un pumnal.

Nikolai Alekseev, unul din liderii comunităţii gay din Rusia, consideră că este puţin probabil ca fotografiile cu Putin gol până la brâu să aibă vreun impact asupra homosexualilor ruşi sau din altă parte. "Ar fi fost mai util dacă, în loc să pozeze astfel, Putin ar fi autorizat desfăşurarea unei parăzi gay la Moscova sau ar fi legalizat căsătoriile între persoane de aceeaşi orientare sexuală", a spus acesta, deplângând discriminarea la care este supusă comunitatea gay din Rusia

×
Subiecte în articol: sport