x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tot mai mulți britanici vor cetățenie germană din cauza ieșirii Regatului Unit din UE

Tot mai mulți britanici vor cetățenie germană din cauza ieșirii Regatului Unit din UE

03 Iun 2020   •   13:11
Tot mai mulți britanici vor cetățenie germană din cauza ieșirii Regatului Unit din UE
Sursa foto: observator.tv

Ca urmare a Brexit-ului, a crescut semnificativ numărul britanicilor care au obținut în 2019 cetățenie germană, transmite Reuters.

Regatul Unit a părăsit UE la 31 ianuarie 2020, iar primul referendum prin care britanicii au votat ieșirea din UE a avut loc în 2016.  

În prerzent, tratativele pentru stabilirea legăturilor dintre cele două părți stagnează, iar unii britanici se tem că îşi vor pierde dreptul de a trăi şi lucra în Germania, cea mai mare economie a spațiului comunitar..

În mod normal, stăinii trebuie să locuiească în Germania timp de opt ani pentru a putea depune cerere de cetăţenie. Cererile durează mai mult de şase luni pentru a fi procesate. Britanicii puteau obţine dubla cetăţenie în timp ce țara lor era încă membră a UE.

În anul 2019, circa 128.900 de străini au obţinut cetăţenia germană, cu 15% mai mulți faţă de anul anterior. Aproape jumătate din aceată creștere este provocată de britanicii care au fost naturalizaţi, a transmis Oficiul Federal de Statistică al Germaniei.

14.600 de britanici au fost naturalizaţi în 2019. În 2015, înainte de referendumul asupra Brexit-ului, doar 600 de britanici au fost naturalizaţi. 

×
Subiecte în articol: brexit Marea Britanie germania ue cetăţenie