x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina. MESAJUL transmis Olandei, pe prima pagină, de un ziar rusesc anti-Putin

TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina. MESAJUL transmis Olandei, pe prima pagină, de un ziar rusesc anti-Putin

29 Iul 2014   •   11:59
TRAGEDIA AVIATICĂ din Ucraina. MESAJUL transmis Olandei, pe prima pagină, de un ziar rusesc anti-Putin

"Vergeef ons, Nederlands" (Iartă-ne, Olanda) este mesajul de pe prima pagină a publicației Novaia Gazeta, un ziar de opoziție din Federația Rusă. Editorii publicaţiei au transmis Olandei scuzele celor implicați în conflict pentru tragedia zborului MH17.

Gestul a fost apreciat de mai mulți olandezi, scrie jurnal.md. "În calitate de cetățean al Olandei, mulțumesc tuturor pentru acest gest. Voi păstra mesajul mereu în suflet”, a scris Carrie Beenkink.

"Ca fost jurnalist din Olanda, care și-a făcut meseria în mai multe colțuri ale lumii, vreau să vă mulțumesc pentru curajul de care ați dat dovadă, atunci când ați publicat o poză sugestivă, însoțită de un mesaj atât de sincer. Este de apreciat că ați îndrăznit să faceți asemenea gest”, a transmis Martinus Marten.

"Vă mulțumim pentru acest mesaj. Scuzele au fost acceptate, însă cei care se fac responsabili de comiterea tragediei, fie direct sau indirect, nu vor fi iertați niciodată. În cazul în care își vor recunoaște vina în fața autorităților Țărilor de Jos și vor accepta să meargă la Curtea Internațională de Justiție, atunci vor fi iertați. Noi respectăm poporul rus, dar nu și pe cei care fac abuz de putere”, a scris Hendrik Bos.

Novia Gazeta este o publicație anti-Putin, fondată de fostul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, la începutul anilor `90. Din 2001, publicația a pierdut patru jurnaliști, printre care Anna Politkovskaia, un critic al guvernului şi susţinător al drepturilor omului, care a fost împușcată în 2006. Publicația este unul dintre puținele ziare care nu se supune politicii lui Putin.

×