x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedia aviatică din Ucraina: Trenul cu trupurile neînsufleţite ale victimelor zborului MH17 a ajuns la Harkov

Tragedia aviatică din Ucraina: Trenul cu trupurile neînsufleţite ale victimelor zborului MH17 a ajuns la Harkov

22 Iul 2014   •   13:38
Tragedia aviatică din Ucraina: Trenul cu trupurile neînsufleţite ale victimelor zborului MH17 a ajuns la Harkov
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Trenul cu camere frigorifice care transportă corpurile neînsufleţite ale pasagerilor zborului MH17, doborât la 17 iulie probabil de o rachetă sol-aer, a sosit astăzi, chiar înainte de prânz, la Harkov, oraş din estul Ucrainei dar controlat de guvernul de la Kiev, informează France Presse, citată de Agerpres. Corpurile neînsufleţite ale victimelor urmează să fie remise delegaţiei olandeze care le va transporta cu avionul la Amsterdam pentru a fi identificate înainte de a fi predate familiilor lor, prin intermediul serviciilor din ţările lor.

Trenul, compus din cinci vagoane frigorifice, cu inscripţia 'Donbas', a intrat mai întâi în gara Harkov-Balaşovski, ca apoi să-şi termine cursa în interiorul uzinei de tancuri Malâşev.

Potrivit unui lider al rebelilor, corpurile a 282 din cei 298 de ocupanţi ai avionului malaezian au fost recuperate, precum şi numeroase fragmente aparţinând altor 16 victime.

Avionul Boeing 777, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joia trecută în estul Ucrainei, probabil doborât de o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de 'rebelii susţinuţi de Rusia', potrivit SUA.

×