x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în campania electorală. O scenă s-a prăbușit și a făcut victime!

Tragedie în campania electorală. O scenă s-a prăbușit și a făcut victime!

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   11:00
Tragedie în campania electorală. O scenă s-a prăbușit și a făcut victime!
Sursa foto: Hepta

Cinci persoane au murit miercuri seară în statul Nuevo Leon, din nordul Mexicului, după ce o scenă s-a prăbușit la un eveniment de campanie al partidului Mișcarea Cetățenilor, a anunțat guvernatorul statului, citat de Reuters.

Aproximativ 50 de persoane au fost rănite, a declarat reporterilor guvernatorul Samuel Garcia, în timp ce directorul institutului de securitate socială din Mexic a relatat pe rețelele de socializare că zeci de persoane erau tratate la clinici locale.

Jorge Alvarez Maynez, candidatul prezidențial al partidului centrist Mișcarea Cetățenilor, a declarat pe rețelele de socializare că o rafală de vânt a provocat prăbușirea scenei la evenimentul din orașul San Pedro Garza Garcia, o enclavă bogată din apropierea centrului industrial Monterrey.

Alvarez Maynez a declarat că este „OK” după ce a fost dus la un spital local, dar că membrii echipei sale au fost răniți și că își suspendă activitățile de campanie.

Într-o înregistrare video transmisă miercuri seară pe rețelele de socializare, guvernatorul Garcia a avertizat locuitorii să rămână în casă, pe fondul furtunilor puternice din zonă, invocând că vremea a contribuit la producerea accidentului.

Alvarez Maynez se află pe locul al treilea în sondajele pentru alegerile prezidențiale din Mexic, programate pentru 2 iunie. El se află la mare distanță de candidata partidului de guvernământ, Claudia Sheinbaum, și de cea de pe locul al doilea, Xochitl Galvez, care reprezintă o largă coaliție de opoziție.

Galvez a prezentat condoleanțe pentru familiile victimelor într-o postare pe rețelele de socializare, exprimându-și totodată solidaritatea cu concurenta sa, Maynez.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mexic campanie electorala