x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Video - Tragedie feroviară în Egipt. Cel puţin 20 morţi după ce un tren s-a lovit de o barieră

Video - Tragedie feroviară în Egipt. Cel puţin 20 morţi după ce un tren s-a lovit de o barieră

27 Feb 2019   •   13:19
Video - Tragedie feroviară în Egipt. Cel puţin 20 morţi după ce un tren s-a lovit de o barieră

Cel puţin 20 persoane au murit şi în jur de 40 au fost rănite miercuri în gara centrală din Cairo, în urma unui accident feroviar care a declanşat un incendiu, conform unui nou bilanţ citat de AFP.
Potrivit unor surse medicale şi din domeniul securităţii, o garnitură de tren a izbit o barieră de oţel în gara Ramses, cea mai mare din Cairo, accidentul fiind urmat de un incendiu.
Televiziunea de stat egipteană a confirmat bilanţul accidentului.
În jur de zece ambulanţe şi tot atâtea maşini de pompieri au fost desfăşurate în faţa gării, a relatat corespondentul AFP.
La intrarea principală poliţia efectua un filtru, iar înăuntru poliţia şi pompierii inspectau un tren calcinat.
Premierul egiptean Mostafa Madbouly s-a deplasat rapid la locul accidentului. Într-o declaraţie publică, el a prevenit că 'orice persoană vinovată de neglijenţă va trebui să răspundă' şi va suferi 'consecinţe' serioase.
Numeroase poze şi filmuleţe postate pe reţelele sociale arată un nor dens de fum negru ridicându-se deasupra gării. În alte imagini din interior se vede un peron în flăcări şi persoane grăbindu-se să vină în ajutorul victimelor.
Potrivit media locale, un tren a izbit o barieră metalică. Alte surse afirmă că trenul a lovit peronul.
Traficul rutier, întotdeauna aglomerat la Cairo, pare să fi fost întrerupt în jurul gării, conform unor numeroase mărturii pe reţele sociale.
În Egipt au loc frecvent accidente rutiere şi feroviare grave, din cauza traficului haotic, autovehiculelor vechi şi infrastructurii prost întreţinute.
Cea mai gravă tragedie feroviară s-a produs în 2002, când în jur de 370 de oameni au murit în incendiul unui tren la 40 km sud de Cairo.
Potrivit statisticii oficiale, în 2017 au fost înregistrate 1.793 accidente de tren.

AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: cairo Egipt accident tren egipt