x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la Quebec: cinci morţi şi zeci de dispăruţi în urma unui incendiu la un azil de bătrâni

Tragedie la Quebec: cinci morţi şi zeci de dispăruţi în urma unui incendiu la un azil de bătrâni

24 Ian 2014   •   11:32
Tragedie la Quebec: cinci morţi şi zeci de dispăruţi în urma unui incendiu la un azil de bătrâni

Un violent incendiu izbucnit joi noapte la un azil de bătrâni din oraşul canadian Quebec a provocat o adevărată tragedie. Cel puţin cinci oameni au murit, iar pompierii au anunţat că au salvat doar 20 dintre cei 60 de rezidenţi ai căminului.

"Ne temem de ce e mai rău", a declarat presei locale, citată de bbc.co.uk, un membru al echipei de intervenţie, în timp ce şeful pompierilor, Yvon Charron, a descris tabloul sinistrului drept "un iad.

Temerile că mulţi dintre cei dispăruţi au murit sunt alimentate de faptul că numai cinci dintre bătrâni, 37 dintre ei cu vârsta peste 85 de ani, aveau independenţă locomotorie.

Mai mult, marea majoritatea a bătrânilor suferă de Alzheimer, iar martorii incendiului au descris scene apocaliptice. Unul dintre aceştia a povestit cum un bărbat a încercat să îşi salveze mama aflată într-un balcon de la etajul doi, dar nu a putut decât să asiste neputincios cum aceasta a ars de vie.  

×