x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Mexic: Un autobuz cu migranți s-a prăbușit. 17 persoane au murit!

Tragedie în Mexic: Un autobuz cu migranți s-a prăbușit. 17 persoane au murit!

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2023   •   13:45
Tragedie în Mexic: Un autobuz cu migranți s-a prăbușit. 17 persoane au murit!
Sursa foto: Hepta

Un autobuz care transporta migranți din Venezuela, Columbia și America Centrală s-a prăbușit în centrul Mexicului, provocând moartea a 17 persoane, au anunțat autoritățile din statul Puebla.

Accidentul a avut loc pe o autostradă duminică după-amiază, în timp ce autobuzul cu 45 de pasageri se îndrepta spre nord, potrivit ministrului de interne din Puebla, Julio Huerta, relatează Reuters.

"15 persoane și-au pierdut viața pe loc", a declarat el într-o conferință de presă. Alte 15 persoane au fost spitalizate, dintre care 2 au murit ulterior.

Alte 5 persoane rămân în stare critică.

Autobuzul, care făcea parte dintr-o linie privată de autobuze numită Tours Turisticos Medina, călătorea de la Tapachula, oraș aflat la granița cu Mexicul, în sudul Mexicului, către Mexico City, când s-a răsturnat.

Șoferul și asistentul său se numără printre morți.

Oficialii din statul Puebla nu au precizat câți dintre morți și răniți erau migranți, iar institutul mexican pentru migrație nu a făcut încă declarații.

Migranții iau adesea rute riscante pentru a traversa Mexicul în drumul lor spre granița cu SUA.

Presa mexicană a relatat că autobuzul s-a prăbușit când șoferul a pierdut controlul vehiculului. Imaginile publicate de postul de televiziune Milenio au arătat părți ale autobuzului zdrobite.

Săptămâna trecută, zeci de migranți au fost uciși în Panama după ce autobuzul în care călătoreau a căzut de pe o stâncă, marcând cel mai grav accident de migrație din istoria țării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tragedie mexic autobuz prabusit