x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria îşi face ambasadă în Osetia de Sud

Transnistria îşi face ambasadă în Osetia de Sud

21 Sep 2010   •   00:00

În virtutea solidarităţii separatiştilor, Transnistria intenţionează să deschidă o ambasadă în capitala teritoriului Osetia de Sud, informează site-ul Infotag.

Preşedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Anatol Caminschi, se afla la Ţhinvali pentru a marca 20 de ani de la proclamarea independenţei Osetiei de Sud.

Potrivit Infotag, Caminschi a pus piatra de temelie a viitoarei clădiri a ambasadei transnistrene. Oficialul transnistrean şi-a exprimat speranţa că lucrările de construcţie vor da impuls relaţiilor dintre Transnistria şi Osetia de Sud.

Liderul Osetiei de Sud, Eduard Koikoti, a declarat că Osetia de Sud şi Transnistria "au de parcurs un drum la fel de greu".
"Aceasta este o sărbătoare populară. La fel ca şi Transnistria, am parcurs un drum dificil. Acest lucru ne uneşte. Şi suntem bucuroşi că astăzi, în această sărbatoare, sunteţi cu noi. Toate relaţiile şi înţelegerile noastre vor continua. Niciodată nu vom renunţa la prietenii noştri şi vă vom susţine", a declarat liderul Osetiei de Sud.

Din componenţa delegaţiei transnistrene mai fac parte ministrul de Externe, Vladimir Iastrebceac, şi preşedintele Curţii Constituţionale, Oleg Cabaloev. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe