x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei cabluri de internet de importanță globală au fost tăiate în Marea Roșie

Trei cabluri de internet de importanță globală au fost tăiate în Marea Roșie

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2024   •   17:45
Trei cabluri de internet de importanță globală au fost tăiate în Marea Roșie
Sursa foto: Hepta

Trei cabluri din Marea Roșie care furnizează internet și telecomunicații la nivel global au fost tăiate. Rebelii Houthi din Yemen susțin că nu ei au sabotat cablurile. Recent, guvernul din Yemen, recunoscut de comunitatea internațională, a anunțat că Houthi se pregătesc de sabotaj.

Pagubele afectează 25% din traficul de date care circulă prin Marea Roșie pe liniile care leagă Africa și Asia, inclusiv Orientul Mijlociu, potrivit Sky News.

Rebelii Houthi au dat vina pentru întreruperi pe operațiunile militare britanice și americane, fără a furniza dovezi. Luna trecută, guvernul recunoscut internațional din Yemen a susținut că militanții Houthi plănuiau să atace cablurile.

Compania Seacom, care deservește Djibouti, a declarat că „testele inițiale indică că segmentul afectat se află în jurisdicția maritimă a Yemenului din sudul Mării Roșii”.

Seacom a mai spus că redirecționează traficul, dar unele servicii au fost oprite. Și Tata Communications a anunțat că „a inițiat măsuri de remediere imediate și adecvate” după tăierea cablului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cabluri internet marea rosie