x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump amenință cu tăierea ajutorului federal destinat Californiei pentru gestionarea catastrofelor naturale

Trump amenință cu tăierea ajutorului federal destinat Californiei pentru gestionarea catastrofelor naturale

09 Ian 2019   •   18:39
Trump amenință cu tăierea ajutorului federal destinat Californiei pentru gestionarea catastrofelor naturale

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat din noi miercuri că va tăia ajutorul federal destinat Californiei pentru gestionarea catastrofelor naturale, spunând că acest stat, condus de democraţi, nu administrează corespunzător pădurile, relatează AFP. 

"Miliarde de dolari sunt acordate statului California pentru incendiile de pădure care, cu o bună gestionare a pădurilor, nu ar fi trebuit să se producă niciodată", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă. 

"Dacă nu se vor organiza mai bine, ceea ce este puţin probabil, voi ordona FEMA (Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă) să nu mai trimită bani", a adăugat el, fără a face alte precizări. 

"Este o situaţie ruşinoasă, în termeni de vieţi şi bani", a mai scris el. 

California, victimă a unor secete grave de mai mulţi ani, s-a confruntat cu mai multe incendii majore în ultimul an. Unul dintre ele, care a devastat nordul statului timp de două săptămâni la sfârşitul lui 2018, a făcut peste 80 de morţi. 

În timpul unei vizite la faţa locului la mijlocul lunii noiembrie, Trump a invocat Finlanda ca exemplu în prevenirea incendiilor de pădure, vorbind despre curăţarea pădurilor şi dând asigurări că a abordat subiectul cu preşedintele finlandez. 

Afirmaţia a fost primită cu surpriză în Finlanda, unde preşedintele Sauli Niinisto a spus că nu îşi aminteşte să fi vorbit despre curăţarea pădurilor cu omologul său american.

AGERPRES

×