x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump dă asigurări că nu există nici un dezacord cu Londra în privința Brexitului

Trump dă asigurări că nu există nici un dezacord cu Londra în privința Brexitului

13 Iul 2018   •   17:46
Trump dă asigurări că nu există nici un dezacord cu Londra în privința Brexitului

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări vineri că nu are nici un dezacord cu Londra privind atitudinea ce trebuie adoptată în legătură cu Brexit-ul, opinie exprimată la o zi după publicarea în cotidianul The Sun a unui interviu cu liderul de la Casa Albă foarte critic referitor la strategia premierului britanic Theresa May, relatează Reuters şi AFP. 

Într-o conferinţă de presă comună cu Theresa May, Trump a dat asigurări că nu a criticat-o niciodată pe şefa guvernului britanic şi a denunţat încă o dată ceea ce el a numit "ştiri false" (''fake news''). ''Am un mare respect pentru premier. Din păcate a existat o relatare, care a fost bine făcută în general, dar în ea nu a fost pus ceea ce eu am spus despre premier, şi am spus un lucru extraordinar. Acestea se numesc 'ştiri false' '', a declarat Trump. 

Cu această ocazie, Trump a ţinut să-i mulţumească premierului britanic ''pentru continuarea unui comerţ corect şi reciproc cu SUA''. ''Odată ce se încheie procesul privind Brexit-ul şi Regatul Unit părăseşte probabil UE, nu ştiu ce vor face ei, dar orice aţi face este bine din punctul meu de vedere, aceasta este decizia noastră'', a afirmat preşedintele american. 

''Orice aţi face este bine din partea noastră. Asiguraţi-vă numai că putem face comerţ împreună. În cele din urmă, asta e tot ce contează. Statele Unite aşteaptă finalizarea unui mare acord comercial bilateral cu Regatul Unit. Aceasta este o oportunitate incredibilă pentru ţările noastre şi noi vom profita de ea din plin'', a mai spus Trump. 

''Singurul lucru pe care i-l cer Teresei este să ne asigurăm că putem face comerţ, că nu vom avea nici un fel de restricţii, deoarece dorim să facem comerţ cu Regatul Unit şi Regatul Unit doreşte să facă de asemenea comerţ cu noi'', a conchis preşedintele american.

AGERPRES

×