x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, încrezător că Kim va respecta "contractul"

Trump, încrezător că Kim va respecta "contractul"

09 Iul 2018   •   18:38
Trump, încrezător că Kim va respecta "contractul"

 Preşedintele american Donald Trump s-a declarat luni încrezător că liderul nord-coreean Kim Jong Un va respecta acordul convenit de cei doi la summitul de pe 12 iunie de la Singapore, dar a sugerat că Beijingul ar putea încerca să submineze această înţelegere, transmit Reuters şi AFP. 

'Am încredere că Kim Jong Un îşi va onora contractul pe care l-am semnat şi, încă şi mai important, strângerea noastră de mâini. Am fost de acord cu denuclearizarea Coreei de Nord', a scris Trump pe Twitter. 

'China, pe de altă parte, ar putea exercita o presiune negativă asupra înţelegerii din cauza poziţiei noastre în privinţa comerţului Chinei - Sper că nu!', a adăugat preşedintele american. 

Washingtonul şi Phenianul au prezentat în ultimele zile viziuni diferite asupra progreselor privind denuclearizarea după summitul Trump-Kim. 

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a încheiat sâmbătă două zile de discuţii la Phenian, a declarat că negocierile privind denuclearizarea vor fi dificile. 

La rândul său, Coreea de Nord a denunţat metodele 'gangstereşti' ale Statelor Unite pentru a negocia dezarmarea nucleară, o reacţie ce a provocat semne de întrebare în ce priveşte viitorul acestor negocieri.

AGERPRES

×