x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele ruse au executat un fotograf în Ucraina

Trupele ruse au executat un fotograf în Ucraina

23 Iun 2022   •   08:00
 Trupele ruse au executat un fotograf în Ucraina
Sursa foto: Heprta

Fotograful ucrainean Maksim Levin a fost "executat cu sânge rece", alături de prietenul său Oleksiy Cernîșciov, de către forțele ruse, la nord de Kiev, la 13 martie, a declarat miercuri Reporteri fără frontiere (RSF) într-un raport de 16 pagini, conform Reuters.

"Dovezile împotriva forțelor rusești sunt copleșitoare", a declarat grupul pentru libertatea presei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent concluziile raportului. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Născut în 1981, Levin era un documentarist și contribuise ocazional la reportajele Reuters despre această țară din 2013. El a dispărut pe 13 martie, ziua în care RSF spune că a fost executat.

John Pullman, editorul-șef global al Reuters pentru imagini, a declarat despre Levin în aprilie: "Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile".

RSF a declarat că a examinat dovezile de la locul crimei, care includeau gloanțe și mașina incendiată a lui Levin, precum și fotografii făcute corpurilor lui Levin și Cernîșciov, atunci când au fost descoperite, pe 1 aprilie.

Raportul a precizat că poziția corpului lui Cernîșciov și alte dovezi indică faptul că este posibil ca acesta să fi fost ars de viu, iar Levin a fost probabil ucis de unul sau două focuri de armă de la mică distanță. Raportul a precizat că o fotografie a cadavrului său arată trei răni vizibile provocate de gloanțe.

RSF a adunat probe între 24 mai și 3 iunie.

Procurorii ucraineni spun că Levin a fost ucis de două focuri de armă de calibru mic trase de membri ai forțelor armate ale Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: executii rusia